Badrumsrenovering i Bromma

Isabelle Johansson och Johan Strömbäck

Isabelle och Johans grannar har haft problem med fuktskador. Så när det var dags att renovera det egna badrummet anlitades Badrumsbesiktningar för att kvalitetssäkra hela processen genom en trestegsbesiktning. Isabelle delar med sig av sina erfarenheter av samarbetet med Badrumsbesiktningar och berättar om varför de valde att anlita ett besiktningsföretag.

Trestegsbesiktning

Trestegsbesiktning

Isabelle Johansson och sambon Johan Strömbäck köpte en lägenhet i Bromma i Stockholm.
Den nya lägenheten ligger i samma fastighet som de redan bodde i och eftersom grannar i huset tidigare fått fuktskador i sin lägenhet i samband med en badrumsrenovering så valde de att anlita ett besiktningsföretag inför den egna badrumsrenoveringen. 

Idag ställs det krav på att badrumsrenoveringar genomförs fackmässigt och i enlighet med gällande branschregler. Annars är risken stor att man inte är berättigad ersättning av sitt försäkringsbolag i samband med en skada. Grannarnas fuktskadade badrum var inte korrekt byggt (i enlighet med branschreglerna) vilket resulterade i problem för såväl ägaren som för bostadsrättsföreningen under försäkringsärendet. En badrumsrenovering var planerad redan när Isabelle och Johan köpte lägenheten - badrummet behövde fräschas upp och dessutom var det ett roligt projekt att ta sig an. Att arbetet genomfördes korrekt och kvalitetssäkrades var en självklarhet redan från början. Isabelle berättar hur tankarna gick gällande renoveringen och att involvera ett besiktningsföretag:

- När vi köpte lägenheten var vi medvetna om en tidigare vattenläcka eftersom vi bodde i samma hus fast två trappor ner. Eftersom det badrummet inte uppfyllt branschreglerna så kändes det extra viktigt att säkerställa att allt i vårt badrum blev korrekt gjort.

DSC_0389

Valet av besiktningsman är lika viktigt som valet av hantverkare

När det var bestämt att ett besiktningsföretag skulle anlitas så föll valet på Badrumsbesiktningar. Vänner till paret hade anlitat oss tidigare och de hade fått ett starkt förtroende för vårt arbete och rekommenderade oss när Isabelle och Johan bad om tips.

- Vi gick enbart på rekommendationer från våra kompisar när vi valde besiktningsföretag och våra vänner pratade gott om Badrumsbesiktningar och kände ett stort förtroende, berättar Isabelle.

I valet av besiktning beslutade paret att boka en trestegsbesiktning då det är den bästa garantin för ett bra slutresultat. Med vår trestegsbesiktning säkerställer vi att allt sköts korrekt under de mest kritiska delarna av renoveringen: VVS-installationerna, tätskiktsarbetet och vid slutet av renoveringen. Genom hela processen lokaliserar vi fel och brister och ser till att de åtgärdas och du som kund får kontroll över din badrumsrenovering från start till slut.

- För att säkerställa kvaliteten på arbetet och för att veta att allt är korrekt utfört den dag man väljer att sälja så tycker jag helt klart att man borde göra en trestegsbesiktning. Det finns så många moment som kan bli fel och som du aldrig kan se. Trestegsbesiktningen kan man luta sig tillbaka mot. Man behöver inte känna oro utan kan känna sig trygg och säker både när man använder badrummet och den dag man säljer, berättar Isabelle.

När vi frågar om hur de upplevde samarbetet med oss så får vi svaret att kommunikationen fungerat bra mellan besiktningsmannen och hantverkarna:

- Det var alltid en tydlig återkoppling mellan parterna och det uppstod inte några förseningar eller andra hinder på grund av besiktningen. Det var lätt både att boka tid för besiktning och att få svar på frågor, fortsätter Isabelle.

Att anlita rätt besiktningsföretag kan vara avgörande för kvalitetssäkringen av ditt badrum. Ta del av våra 10 punkter att överväga för att anlita det bästa besiktningsföretaget.

DSC_0397

Slutresultatet blev bättre än förväntat

Vid slutbesiktningen godkändes badrumsrenoveringen. För det krävs att badrummet inte innehåller fel eller brister och att samtlig slutdokumentation är överlämnad. Besiktningen redovisas sedan i ett tydligt besiktningsprotokoll där samtliga steg dokumenterats med bilder och fotodokumentation. Protokollet är ett intyg på att ditt badrum är korrekt byggt, och alla fel och brister som upptäckts under renoveringsprocessen har åtgärdats och kontrollerats av besiktningsmannen.

- Det är otroligt skönt med en slutbesiktning innan slutbetalningen görs, säger Isabelle.

Den slutliga kvaliteten och finishen i badrummet blev väldigt bra. Utöver det är badrummet kvalitetssäkrat genom hela renoveringsprocessen så att Isabelle och Johan kan känna sig trygga med att deras badrum är korrekt byggt, både på utsidan och insidan.

Det är inte alltid självklart vilken slutdokumentation som du som beställare ska erhålla från hantverkarna när renoveringen färdigställts. Vi berättar om slutdokumentationen du som beställare bör känna till och kräva att entreprenören överlämnar i samband med din badrumsrenovering.

DSC_0415

En besiktning är alltid en investering

Att genomföra en badrumsbesiktning är en liten kostnad i förhållande till totalkostnaden för en badrumsrenovering och det är alltid en investering. Det är inte bara en stor säkerhet för dig som kund utan även en försäkring att allt är korrekt utfört och att badrummet är redo att användas. Att genomföra en besiktning höjer ribban för kvaliteten eftersom hantverkarna vet att de kommer granskas in i minsta detalj. Det blir även enklare för dig att kravställa entreprenören. När vi frågade Isabelle om hur de resonerade kring kostnaden för besiktningen så fick vi följande svar:

- Det är en liten kostnad för att säkerställa att badrumsrenoveringen blir rätt, särskilt om man jämför med vad det kostar vid en vattenskada eller liknande när försäkringsbolaget inte tar kostnaden för det.

- Att genomföra en besiktning är en otroligt lätt åtgärd för att säkerställa kvaliteten på badrumsrenoveringen. Räkna in en besiktning redan från början i totalkostnaden för badrumsrenoveringen, rekommenderar hon.

Boka din besiktning

Vi hjälper dig innan, under och efter din badrumsrenovering och kvalitetssäkrar enligt högt ställda krav och regler.

Boka besiktning