Besiktningsmän

Vi har sammanställt en lista på vanliga frågor och svar kring besiktningsmän.

Besiktningsmän

Jag har hittat lägre pris på besiktningen

Billigast är sällan bäst. Vi har inte målsättning att erbjuda lägst pris, däremot vill vi att våra kunder får valuta för sina pengar. Ta gärna in flera offerter från olika besiktningsföretag och gör en noggrann jämförelse.  

Innan du anlitar en besiktningsman bör du säkerställa följande:

  • Vad ingår i besiktningsuppdraget?
  • Hur länge har de funnits?
  • Vad har dem för utbildning/erfarenhet?
  • Är dem certifierade?
  • Vad tittar de på i ditt badrum - vilka kontrollpunkter?
  • Vad ingår i deras rapport och hur ser den ut?
  • Vilka försäkringar har dem?
  • Referenskunder & omdömen.

Hur får jag jobb hos Badrumsbesiktningar som besiktningsman?

Alla våra besiktningsmän är av SBR godkända eller certifierade besiktningsmän som dessutom genomgått särskilda utbildningar hos Byggkeramikrådet och Säker Vatten. För att jobba hos oss och bli en del av vårt team har vi ett krav på lägst en godkänd ingenjörsexamen, som ska ha avlagts vid en statlig, kommunal eller enskild teknisk läroanstalt. Det går också bra med en likvärdig utbildning. Om man inte har en ingenjörsexamen, kan man ändå bli besiktningsman, om man kan styrka minst 10 års kvalificerad erfarenhet motsvarande ingenjör inom området. Om du har den bakgrunden hjälper vi dig med att få den utbildning som krävs för att ansöka om medlemskap och bli av SBR godkänd besiktningsman. Om du är intresserad av att bli en av oss, skicka in din intresseanmälan.

Utbildar ni besiktningsmän?

Vi internutbildar alla våra besiktningsmän där vi fördjupar oss inom de praktiska samt teoretiska delarna av våtrumsentreprenader (badrumsrenoveringar), entreprenadjuridik, vanliga fel och brister, branschregler, besiktningsprocessen och mycket mer.

Vilka krav ställs på en godkänd besiktningsman?

Krav är att lägst ha en godkänd ingenjörsexamen, som ska ha avlagts vid en statlig, kommunal eller enskild teknisk läroanstalt. Det går också bra med en likvärdig utbildning. Om man inte har en ingenjörsexamen, kan man ändå bli besiktningsman, om man kan styrka minst 10 års kvalificerad erfarenhet motsvarande ingenjör inom området.

Kontakta oss

Vill du veta mer om våra tjänster eller kanske bara ställa en fråga? Fyll i formuläret så hör vi av oss