Vi utbildar besiktningsmän och entreprenörer

Bygg Badrum Rätt

Hur ska man bygga badrum och vilka fel ska man undvika?

Vilka är de vanligaste felen som görs vi en badrumsrenovering? Vilka produkter och lösningar är vanligast förekommande? Vilka rättigheter och skyldigheter har entreprenör, beställare och besiktningsman?

Efter kursen kommer du har bättre förståelse för ett våtrum ska byggas, vilka de vanligaste felen är och vad man bör undvika för att bygga bättre våtrum.

SBR_logo_blue

Besiktning våtrum

I samarbete med SBR Byggingenjörerna

Läs mer på SBR.se »

Kurs branschregler

Vill du lära dig alla branschregler?

Idag finns det fyra olika branschorganisationer för våtrum. Byggkeramikrådet, GVK Svensk våtrumskontroll, Säker Vatten och MVK måleribranschens våtrumskontroll. Vi går igenom samtliga fyra branschregler, de viktigaste förändringarna och vilka dem vanligaste felen och fallgroparna är.

Efter kursen kommer du ha bättre förståelse för samtliga branschregler och lärt dig hur du navigerar i branschreglerna och hur du tolkar dem.

Skräddarsydda utbildningar

Alla våra utbildningar går att få företagsanpassade utifrån era förutsättningar och önskemål. Vi utbildar försäkringsbolag, entreprenörer, besiktningsmän, advokater m.fl. Vi kan anpassa våra utbildningar

Alla våra ämnen går att få i olika längder, för olika målgrupper och ges både fysiskt ochdigitalt!

Efter ett samtal med er kan vi sätta ihop en skräddarsydd kurs eller utbildning utifrån era utmaningar och behov. Vi anpassar gärna upplägget för att passa er på bästa sätt gällande innehåll, längd och plats och ni får alltid en skräddarsydd agenda.

Nedan ser ni ett axplock av ämnen som vi vanligen får förfrågningar om:

  • Branschregler
  • Badrumsbesiktning
  • Badrumsrenoveringar
  • Vanligaste fel
  • Bygg badrum rätt
  • Stambyten
  • Våtrum i nyproduktion
  • Arbetsleda en badrumsrenovering.

Föreläsare

Sajad Mirkhalafi är Byggingenjör SBR och är certifierad inom entreprenadbesiktning och KA. Sajad är även medlem i SBRs expertgrupp för entreprenadbesiktning och oberoende besiktningsperson förordnad av Sveriges handelskamrar.

Sajad har lång erfarenhet av våtrumsbesiktningar med flera tusen utförda besiktningar och anlitas frekvent av advokatbyråer, försäkringsbolag, entreprenörer och fastighetsbolag som sakkunnig vid tvister och utredningar.

Sajad är föreläsare för kursen besiktning våtrum hos SBR Byggingenjörerna.

Ett våtrum är komplext och berörs av olika regler samt föreskrifter vilka ändras med tiden. Våtrum berör flera delar, så som tätskikt, VVS, ventilation, El, bygg med mera. Många som arbetar med våtrum upplever en viss osäkerhet. I samarbete med ledande experter går vi igenom det som är viktigt att veta, de vanligaste felen och hur du bäst besiktigar ett våtrum.

Innehåll

  • Genomgång av gällande branschregler.
  • Rutiner för att genomföra en våtrumsbesiktning på ett formellt riktigt sätt.
  • Praktiska exempel samt checklistor som du kan få användning av i ditt arbete.
  • Fuktmätning i våtrum, sprickor i keramik och vanliga skador samt hur du genomför en
    skadeutredning.
  • Vad är en avvikelse? Hur ska man hantera en avvikelse och vad kan de få för konsekvenser?
  • Tvister gällande våtrum
  • Titta på bilder och exempel från olika uppdrag inom våtrumsbesiktning där vi visar skador och byggfel i syfte att öka din förståelse och ge dig bättre inblick.

Målet med kursen

Att ge deltagarna fördjupade kunskaper inom våtrumsbesiktning. Deltagarna ska lära sig identifiera fel och brister i våtrum. Vad du ska leta efter, vanligaste felen och hur du enklast förebygger dem.

Målgrupp

SBRs kurs inom våtrumsbesiktning vänder sig bland annat till beställare, entreprenörer, arbetsledare besiktningsmän, fastighetsskötare, försäkringshandläggare och andra som arbetar med, eller, kommer i kontakt med våtrum på ett eller annat sätt.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Intresseanmälan

För att besöka utbildningar anordnade tillsammans med SBR klicka här. För att skicka in en intresseanmälan för skräddarsydda utbildningar för just ditt företag, klicka på länken nedan.

Till intresseanmälan