10.000 Besiktigade badrum

Av Badrumsbesiktningar | 2020-11-08
Lästid: 7 min

Flest utförda badrumsbesiktningar!

Över 10.000 besiktigade badrum i Stockholm och Uppsala

Det ger oss en hel del kunskap och erfarenhet när man utfört besiktning på så många badrum. Det är en av anledningarna till att Badrumsbesiktningar AB är specialiserade på våtrum och ledande i branschen. 

F85930EC-490D-4B09-ACA3-CEF6A2EEC276

Besiktning badrum

Vi besiktigar alla typer av badrum. En stor del av vår verksamhet är besiktningar i samband med badrumsrenoveringar som utförs i Stockholm och Uppsala. Det är en fördel att involevera en sakkunnig besiktningsman under pågående våtrumsentreprenad. Alla som renoverar sina badrum gör klokt i att investera i en badrumsbesiktning. En badrumsrenovering i Stockholm kostar allt från 150.000 - 250.000 kronor före ROT-avdrag och då är det värt att investera några tusenlappar i en badrumsbesiktning. Du kan läsa mer om våra tjänster här

 

Resultatet av alla besiktningar?

Efter att utfört över 10.000 badrumsbesiktningar kan vi konstatera att badrum som byggdes mellan 1960-1990 är mycket bättre utförda än badrumsrenoveringar utförda under perioden 1990-2020. Vi tycker det är oroväckande då vi har bättre material, tätskikt och verktyg än tidigare och tydligare branschregler men kvalitén på badrummen har blivit mycket sämre. 
Ett badrums tekniska livslängd uppskattas till 15 - 25 år. Det är vad bakomliggande tätskikt klarar av, därefter behöver en badrumsrenovering utföras. När vi besiktigar äldre badrum som är mellan 30-60 år gamla ser vi att dessa fortfarande är i bra skick utan indikationer på fuktskador. 

D6EFA3D5-E8E1-43A8-9948-4842BE75E158

När ska man göra en badrumsrenovering?

Varje år byggs över 100.000 nya badrum och drygt hälften är badrumsrenoveringar av äldre badrum.

 
När vi anlitas för att utföra en badrumsbesiktning för vi statistik över varför en badrumsrenovering påbörjats och åldret på det befintliga badrummet. Vi ställer följande frågor till de som ska utföra en badrumsrenovering:
 
Varför gör du en badrumsrenovering?
1A) Fuktskada
1B) Passerat tekniska livslängden
1C) Vill fräscha upp / gillar ej stilen 
1D) Ska sälja min bostad
 
Hur gammal är ditt badrum?
2A) Yngre än 5 år 
2B) Mellan 5 - 10 år 
2C) Mellan 10 - 25 år 
2D) Äldre än 25 år
 
Det första svarsalternativet som toppar listan är tyvärr "1C - Vill fräscha upp / gillar ej stilen" då man helt enkelt vill mordenisera badrummet. Oftast är det i samband med att man köper en bostad och beslutar att göra om badrummet. Det andra svarsalternativet borde vara "2D - Äldre än 25 år" men tyvärr var det svarsalternativ "2B - Mellan 5 - 10 år". Majoriteten av alla som utför badrumsrenoveringar i Stockholm gör det på badrum som är mellan 5 - 10 år gamla utan misstankar om fuktskada eller andra fel. Det är en enorm kapitalförstöring anser vi. Det finns inget behov av att göra en badrumsrenovering på ett badrum yngre än 20 år om det inte finns misstankar om fel, brister eller fuktskador. 
 
9B54C379-F61C-41B6-B869-C6B6317FB4C7

 

 

Är det vanligt med besiktning badrum

Svaret är både JA och NEJ, låt oss förklara

Varje år genomför vi flera tusen badrumsbesiktningar där en stor del är i samband med badrumsrenovering. Oftast är det konsumenter som anlitar oss för att vara med under renoveringen av badrummet för att säkerställa att allt sköts korrekt. Som vi nämnde tidigare byggs över 100.000 badrum varje år. I Stockholm uppskattar vi att det utförs 20.000 badrumsrenoveringar varje år. Vi anser att majoriten av dessa ska besiktigas men sanningen är att det är långt ifrån alla som gör det. Vår statistik visar att det är mellan 5-10%  av alla badrumsrenoveringar i Stockholm som väljer att utföra en badrumsbesiktning. 

Vi tycker det är olyckligt att fler inte väljer att anlita ett besiktningsföretag för att utföra en besiktning av badrummet i samband med renoveringen. Priset för en badrumsbesiktning är från 4.900 kronor vilket är en bråkdel av vad en badrumsrenovering kostar. Att säkerställa att renoveringen utförs korrekt är oerhört viktigt, särskilt när statistiken visar 78% av alla nybyggda badrum underkänns vid en slutbesiktning


bb-kerstin

Låt oss besiktiga ditt badrum

Om du funderar på att renovera ditt badrum kontakta oss för ett förusättningslöst samtal där vi kan ge dig tips och råd kring viktiga saker att tänka på och fallgropar att undvika. 

Om du ska renovera ditt badrum kan vi tipsa dig att testa vår priskalkylator - vad kostar en badrumsrenovering (klicka här) 

Priskalkylatorn baseras på en jämförelse av 218 badrumsrenoveringar genomförda av olika badrumsentreprenörer och räknar fram pris mellan 75.000 och 250.000 kronor för en badrumsrenovering. Den gäller standardbadrum med diverse olika tillval. Självklart finns det badrumsrenoveringar som kostar mindre än 75.000 kronor och påkostade badrum som kostat betydligt mer än 250.000 kronor. De sorternas badrumsrenoveringar räknas inte med i priskalkylatorn då vi anser att de inte speglar standardbadrum och vad renoveringen av sådana kostar. 

I kalkylatorn får du veta arbetskostnad, kostnad för byggmaterial samt totalpris före och efter ROT-avdrag baserat på de val du gör för din badrumsrenovering. 

Funderar du på att genomföra en renovering av ditt badrum eller har du tagit in offerter som du vill jämföra? Vår priskalkylator ger dig en uppskattning kring vad din badrumsrenovering kommer kosta och vi är övertygade om att du kommer ha nytta av den oavsett hur långt i renoveringsprocessen du kommit. 

Preliminärboka en besiktning