Kontroll av befintligt badrum i Solna

Levi Grennvall

Levi köpte ny lägenhet och en kort tid efter tillträdet började han uppleva dålig lukt från golvbrunnen i badrummet. Han anlitade oss och under statusbesiktningen konstaterades den värsta konstruktionen av en badrumsrenovering vi sett. Levi delar med sig av sina erfarenheter och berättar varför han valde att anlita Badrumsbesiktningar.

Statusbesiktning

Statusbesiktning

26-åriga Levi Grennvall letade febrilt efter ett nytt boende och hittade tillslut den perfekta lägenheten om två rum och kök i Solna, Stockholm. Lägenheten marknadsfördes som fräsch och med ett nytt och fantastiskt fint badrum med spakänsla. Kort efter tillträdet började han dock uppleva en dålig lukt från golvbrunnen och anlitade Badrumsbesiktningar för att genomföra en statusbesiktning på det nya badrummet.

I samband med ett bostadsköp har köparen undersökningsplikt. Det innebär att bostaden köps i befintligt skick och att köparen är ansvarig för att genomföra en noggrann undersökning innan köpet för att avgöra bostadens skick. Upptäckta fel och bristers upphov och omfattning är köparen skyldig att utreda och vid minsta osäkerhet bör en sakkunnig expert anlitas. Badrummet i lägenheten gav ett gott intryck i objektbeskrivningen och under visningen kunde inga fel eller brister upptäckas. Eftersom badrummet var nytt hade Levi inte tankar på ytterligare arbeten eller åtgärder inom den närmaste framtiden.

Levi_badrum 2

Ett av de värsta badrummen vi sett

- När vi köpte lägenheten såg badrummet ut att vara i toppskick men efter ett tag började vi märka att det var fel på badrummet och försökte reklamera till säljaren, berättar Levi.

Kort efter tillträdet börjat han uppleva en dålig lukt i badrummet, från golvbrunnen. Efter att ha försökt undersöka badrummet på egen hand utan att hitta felet så beslutade han sig för att anlita ett besiktningsföretag för att genomföra en ordentlig kontroll. Besiktningen krävdes också i reklamationsärendet.

- Advokaterna sade att vi behövde anlita en besiktningsman så vi letade och hittade Badrumsbesiktningar. De är certifierade och verkade seriösa så vi valde att anlita dem, svarar Levi när vi frågar hur tankarna gick kring valet av besiktningsföretag.

På Badrumsbesiktningar är vi ledande inom badrumsbesiktning och har spetskompetens inom våtrum, VVS och stambyte. För att säkerställa att vi kan erbjuda de bästa besiktningarna på marknaden har vi även genomgått fördjupade utbildningar hos branschorganisationerna Byggkeramikrådet och Säker Vatten.

Att anlita rätt besiktningsföretag kan vara avgörande för kvalitetssäkringen av ditt badrum. Ta del av våra 10 punkter att överväga för att anlita det bästa besiktningsföretaget.

En komplett besiktning av hela badrummet utfördes och flera allvarliga fel identifierades. Bland annat hade ett nytt lager kakel och klinker monterats ovanpå den befintliga plastmattan från 1987. Badrummet som marknadsförts som nytt och som såg väldigt fräscht ut på ytan var i själva verket ett fuskbygge som utgjorde en konkret risk för fukt- och vattenskador. Personen som hade utfört badrumsrenoveringen kände förmodligen inte till att ett badrum inte får byggas på detta vis.

Slutsatsen av badrumsbesiktningen var enkel - det nya badrummet behövde totalrenoveras. Felen var så allvarliga att de utgjorde en påtaglig risk för fuktskador.

- Det var ett av de värsta badrummen som jag sett under alla mina år i branschen, berättade vår besiktningsman.

IMG_4522

Slutsatsen - besiktiga alltid badrummet innan köpet

Levi blir tvungen att bygga om sitt badrum helt och hållet. Den lärdom han tar med sig från det här är att alltid genomföra en besiktning av badrummet när man köper lägenhet:

- Även om allt ser bra ut på ytan och badrummet upplevs som nytt och fräscht kan det finnas allvarliga fel som du i slutändan ansvarar för själv. Jag kommer garanterat göra en badrumsbesiktning nästa gång jag köper en bostad, säger Levi.

Vår statistik visar att tre av fyra nybyggda badrum innehåller så många fel och brister att de underkänns vid slutbesiktningen. Därför är en statusbesiktning den bästa garantin för att vara helt säker på att badrummet i bostaden du köper är korrekt byggt och kvalitetssäkrat.

- Den lilla kostnaden för besiktningen är ingenting mot vad eventuella fel kan komma att kosta, menar Levi.

Boka din besiktning

Vi hjälper dig innan, under och efter din badrumsrenovering och kvalitetssäkrar enligt högt ställda krav och regler.

Boka besiktning