Nyrenoverat badrum i Täby

Sofia Staaf

Sofia Staaf ville känna sig säker på att hennes nyrenoverade badrum byggts korrekt innan slutbetalningen till entreprenören. Hon delar med sig om varför hon valde att anlita ett besiktningsföretag för att genomföra en slutbesiktning och erfarenheterna hon har av samarbetet med Badrumsbesiktningar.

Slutbesiktning

Slutbesiktning

En slutbesiktning är en liten investering i förhållande till totalsumman för en badrumsrenovering. Besiktningen är även ett kvitto på att det nya badrummet är redo att användas. Sofia Staaf ville säkerställa att det nyrenoverade badrummet i hennes hem i Täby byggts korrekt och utan brister innan slutbetalningen till entreprenören.

Sofia genomförde en badrumsrenovering tillsammans med en seriös badrumsentreprenör men upplevde ändå att hon ville kvalitetssäkra att allt utförts korrekt. Efter att ha läst på om olika besiktningsföretag och jämfört recensioner anlitades Badrumsbesiktningar för att genomföra en slutbesiktning på det nya badrummet. Sofia berättar hur tankarna gick i valet av ett besiktningsföretag.

- Vi kände ett behov av att ha in en opartisk, professionell besiktningsman som kom och tittade att allt stod rätt till. [...] Absolut viktigast var att hitta en seriös besiktningsfirma som var rekommenderad och hade godkända besiktningsmän. Så det vi gjorde var att söka på nätet och kika runt och jämföra olika firmor. Till slut hittade vi Badrumsbesiktningar och valde dem helt enkelt för att de hade fått de bästa rekommendationerna.

badrumsbesiktningar-ab-besiktning

Kvalitetssäkrat och godkänt badrum

Vid slutbesiktningen upptäcktes ett antal brister som entreprenören hade missat. Samtliga fel dokumenterades, uppvisades för parterna och åtgärdades. I slutändan var Sofia nöjd med badrumsrenoveringen, byggföretaget och sitt nya badrum men det var tur att slutbesiktningen genomfördes. Med stor sannolikhet skulle felen inte ha identifierats och rättats till utan besiktningen.

- Oavsett om man känt oro under badrumsrenoveringen eller om allting känts bra så är det ändå skönt att få ett kvitto på att allt faktiskt är riktigt och rätt genomfört, säger Sofia.

bb-sofia-dubbel-2

Något som Sofia reflekterat över efter renoveringen och slutbesiktningen var att istället genomföra en trestegsbesiktning nästa gång badrummet behöver renoveras. Då kommer besiktningsmannen in tidigare i processen och kan kvalitetssäkra även de dolda delarna som inte syns efter att ytskiktet är på plats.

- Något som jag känner att jag skulle vilja rekommendera framåt är att vi gärna hade tagit in besiktningen tidigare i processen, berättar hon.

Kostnad eller investering?

Det är mycket tid, energi och pengar som investeras under en badrumsrenovering och små fel och brister kan lätt ge upphov till fuktskador. Så frågan är - är badrumsbesiktningen en kostnad eller investering? En investering säger vi och inte bara för att vi arbetar med badrumsbesiktningar. Besiktningen, oavsett om den genomförs vid ett enskilt tillfälle eller under flera tillfällen i renoveringsprocessen, gör att du som kund kan känna dig trygg med att ditt nya badrum är godkänt och redo att användas.

Sofia 1

Sofia menar att en badrumsrenovering kostar en hel del - flera hundratusen - och att en besiktning är en liten kostnad i förhållande till totalkostnaden:

- Jag tycker [en besiktning] är otroligt viktigt för alla som gör ett badrum. Man lägger så himla mycket pengar och man vet aldrig om det är någonting som gjorts fel. Det kan vara ett mindre fel eller ett större fel men något som faktiskt läcker i badrummet, och det innebär extremt stora konsekvenser. Därför kan jag tycka att alla verkligen borde göra en besiktning av sitt badrum. Gärna i början av processen men absolut i slutet av processen för att verkligen få en kvalitetsstämpel på att badrummet är färdigt och riktigt gjort. [...] Då kan man verkligen sätta punkt för badrumsrenoveringen.

Boka din besiktning

Vi hjälper dig innan, under och efter din badrumsrenovering och kvalitetssäkrar enligt högt ställda krav och regler.

Boka besiktning