Badrumsrenovering på Södermalm

Kerstin Karlander

När Kerstin Karlander skulle renovera sitt 60-talsbadrum anlitade hon Badrumsbesiktningar för att kvalitetssäkra renoveringen genom hela processen. Då kände hon att hon skulle ha koll på allt. Hon delar med sig av sina erfarenheter av samarbetet med Badrumsbesiktningar och berättar om varför hon valde att anlita ett besiktningsföretag.

Trestegsbesiktning

Trestegsbesiktning

Kerstin Karlander bor i ett 1960-talshus på Södermalm i Stockholm och det gamla badrummet var original. När hon träffade entreprenörer för renovera badrummet visade hon upp checklistan som bostadsrättsföreningens styrelse skapat och hantverkarna gick sin väg. För att kvalitetssäkra badrumsrenoveringen beslutade Kerstin att investera i att genomföra besiktningar genom hela renoveringsprocessen.

Många tänker kanske att de inte behöver en badrumsbesiktning i samband med renoveringen. Hantverkarna är ju behöriga och lämnar både garanti och alla intyg. Besiktningen genomförs dock av oberoende besiktningsmän och består av noggranna kontroller av hela badrummet. Det är den bästa garanti du som kund kan få om att entreprenaden är korrekt utförd och att du får den kvalitet du betalar för. Kerstin insåg vikten av detta när hon träffade flera olika entreprenörer för att påbörja en renovering av badrummet. Hon berättar om upplevelsen:

- Jag bor i en förening som är byggd 1965 och då hade man en helt annan standard. Sen har folk börjat renovera sina badrum och vi har haft fruktansvärt mycket vattenskador så det har blivit jättedyra försäkringar. Då gjorde föreningens styrelse upp en checklista för vad en badrumsentreprenör ska göra när man renoverar badrummet och den är man tvungen att följa. Jag hade kontakt med flera entreprenörer som kom hit och tyckte det såg jättebra ut men när dem såg listan så gick dem sin väg. Då förstod jag att marknaden där ute är ganska farlig och bestämde mig för att ha med en besiktningsman.

Kerstin 5Tillslut hittade Kerstin en badrumsentreprenör som var seriös och skicklig och hon hade då redan bestämt sig för att även anlita ett besiktningsföretag. Hon jämförde och kontrollerade noga olika besiktningsföretag innan valet föll på Badrumsbesiktningar för att genomföra en trestegsbesiktning.

- Jag hittade flera besiktningsföretag men Badrumsbesiktningar hade en redovisning av alla certifikat och vilken oberoende ställning de hade som besiktningspersoner. De hade också ett väldigt bra formulär där man fyllde i vilka behov man hade och sedan fick man svar väldigt snabbt. Det gjorde att jag bestämde mig för att anlita dem, berättar Kerstin.

Säkerhet genom renoveringsprocessen

Kerstin ville genomföra besiktning av badrumsrenoveringen i tre steg för då kände hon att hon skulle ha koll på allt. Trestegsbesiktningen passade därför henne perfekt. Med en trestegsbesiktning får man kontroll över badrumsrenoveringen från start till slut. Arbetet kvalitetssäkras genom besiktningar vid de mest kritiska delarna av renoveringen: VVS-installationerna, tätskiktsarbetet och vid slutet av renoveringen.

bb-kerstin

Kostnaden för badrumsrenoveringen landade på drygt 180 000 kronor och Kerstin menar att varenda ytterligare krona som lades på badrumsrenoveringen genom trestegsbesiktningen var väl investerade pengar.

- Det är “peanuts” i sammanhanget och det ger mig en jättestor säkerhet, säger Kerstin.

Kerstins rekommendation till andra som ska inleda en badrumsrenovering är att anlita ett besiktningsföretag för att kvalitetssäkra arbetet. Oavsett om det är ett seriöst företag som man känner förtroende för eller om man upplever brister under badrumsrenoveringen så är en besiktning en klok investering. Det kan spara både tid, pengar och onödigt besvär.

- Tänk så här: säkerhet. Man kan ha tur att hitta en jättebra entreprenör som jag gjorde. Men även den jättebra entreprenören och hans hantverkare hade nytta av besiktningspersonens påpekanden. Och tillsammans såg vi till att man hanterade ett 60-talsbadrum på ett sätt som är acceptabelt idag, säger Kerstin.

Kerstin 2

Ingen mer oro för fuktskador

Något som oroar många som bygger sina badrum är att drabbas av fuktskador. Föreningen som Kerstin bor i har drabbats av många vattenskador som inneburit mycket onödiga kostnader och skyhöga försäkringspremier. Det har blivit dyrt på alla sätt. Att anlita en besiktningsman är en försäkring att allt är korrekt genomfört och att man inte behöver oroa sig.

- Nu när jag haft med en besiktningsman så vet jag att det inte kommer hända [några fuktskador]. Jag har ju sett allt, besiktningsmannen har förklarat och entreprenören och han har varit överens. Jag känner mig helt trygg. [...] Sen har jag också ett jättebra papper att visa upp om jag ska sälja min lägenhet som visar att det är fackmässigt gjort, besiktigat och klart så det känns väldigt bra.

Boka din besiktning

Vi hjälper dig innan, under och efter din badrumsrenovering och kvalitetssäkrar enligt högt ställda krav och regler.

Boka besiktning