Badrumsrenovering på Ekerö

Mattis Melander

Mattis Melander behövde renovera sitt slitna badrum som riskerade fuktskador och anlitade Badrumsbesiktningar för att kvalitetssäkra renoveringen genom en trestegsbesiktning. Han delar med sig av sina erfarenheter av samarbetet med Badrumsbesiktningar och berättar om varför han valde att anlita ett besiktningsföretag.

Trestegsbesiktning

Trestegsbesiktning

Mattis Melanders badrum hade uppnått sin tekniska livslängd och sprickor började uppstå i plastmattan. Då han började bli orolig för fuktskador i det slitna badrummet så bestämde han sig för att renovera. För att säkerställa att få den kvalité på badrumsrenoveringen som han betalar för så anlitade han Badrumsbesiktningar för att kvalitetssäkra genom hela processen.

Byggbranschen har länge präglats av kvalitetsproblem och det är något som smugit sig ner mot konsumenterna och beställarna. Där orsakar det ofta oro inför renoveringen och anlitandet av en entreprenör. Inför sin badrumsrenoveringen träffade Mattis ett antal entreprenörer både för att ta in offerter och för att få ett intryck av deras seriositet. Han insåg också att det är mycket att hålla reda på och många regler att förhålla sig till vid en badrumsrenovering. Därför var han tidigt inne på att genomföra en besiktning för att säkerställa att renoveringen genomfördes med den kvalité han förväntade sig och betalade för. Badrumsbesiktningar anlitades för att genomföra en trestegsbesiktning som omfattar besiktningar genom hela renoveringsprocessen. Mattis berättar hur tankarna gick kring valet av ett besiktningsföretag.

- När vi hade bestämt oss för att besiktiga badrummet så var vi väldigt måna om att få en besiktningsman som verkligen var oberoende från entreprenören så man visste att besiktningsmannen inte hade något intresse av att godkända badrummet om det inte verkligen var bra.

bb-mattis-dubbel

Besiktning genom hela renoveringsprocessen

Med en trestegsbesiktning tar du kontroll över badrumsrenoveringen från start till slut och arbetet kvalitetssäkras genom besiktningar vid de mest kritiska delarna av renoveringen.

Kostnaden för Mattis badrumsrenovering landade på drygt 200 000 kronor och genomförandet av trestegsbesiktningen på ytterligare några tusenlappar. Utifrån hur bra slutresultatet blev så tycker Mattis att besiktningen var en klok investering och ett kostnadseffektivt sätt att kvalitetssäkra renoveringen.

- Jag tycker att den lilla merkostnaden som besiktningen innebar var väldigt värt det för oss som ska leva med badrummet. Man kan vara trygg i att det är ett badrum som inte kommer att orsaka oss några problem som vattenskador eller dylikt, berättar han.

bb-vattenpass

Dialogen med entreprenören

Mattis tyckte det var skönt att ha en oberoende besiktningsman på plats under renoveringen. Det hjälpte honom inte bara att kvalitetssäkra arbetet utan även som beställare i dialogen med entreprenören.

- Som lekman är det annars väldigt svårt upplever jag att hävda sin rätt när man ställs mot en part som har ett sådant tydligt kunskapsövertag. Då är det skönt att ha någon oberoende på sin sida som inte har något samarbete med entreprenören men som har en intygad kompetens inom området och som kan hjälpa dig stå på dig mot entreprenören när det är brister i arbetet som behöver åtgärdas, säger Mattis.

- Entreprenaden och arbetet blev absolut mycket bättre av [att anlita] en besiktningsman. Det kändes som att när dem visste att de skulle bli granskade så ansträngde de sig lite extra, berättar han vidare.

bb-mattis-4

Varför besikta badrummet?

- Badrumsbesiktningar identifierade de brister som fanns i vårt badrum och hjälpte oss att ställa krav på entreprenören att åtgärda dem. Det slutade med att vårt badrum blev ännu bättre än vad vi hade vågat hoppats på, säger Mattis.

Hans rekommendation till andra som ska inleda en badrumsrenovering är att anlita besiktningsman för att kvalitetssäkra arbetet. Det kan spara både tid, pengar och onödigt besvär.

- Att få en vattenskada kan få stora konsekvenser för både dig, din familj och dina grannarna om man bor i en lägenhet. Om du använder en besiktningsman kan du vara helt säker på allting blir bra gjort, och det är i alla fall något som hjälpt oss att sova gott om natten, berättar han.

 

Boka din besiktning

Vi hjälper dig innan, under och efter din badrumsrenovering och kvalitetssäkrar enligt högt ställda krav och regler.

Boka