Badrumsbesiktning Vasastan

Maria Ragnarsson

Maria arbetar idag som fastighetsmäklare och har en del erfarenhet av badrumsrenoveringar men trots det valde hon att anlita Badrumsbesiktningar när hon bestämde sig att totalrenovera sin nyinköpta sekelskifteslägenhet med två gamla badrum. 

Trestegsbesiktning

Badrumsbesiktning två badrum

Maria och Christopher köpte en sekelskifteslägenhet och bestämde sig tidigt att renovera hela lägenheten, vilket innefattade ytskikt, kök och även två badrum. 
Trots att Maria arbetar idag som fastighetsmäklare och har bra kännedom valde hon och Christopher att anlita Badrumsbesiktningar för en trestegsbesiktning innan arbetet påbörjades. 

Besiktning badrumsrenovering Maria

Ett specialiserat besiktningsföretag

Maria & Christopher berättar att det finns en uppsjö, en djungel av besiktningsföretag där ute. Alla har certifikat och lång erfarenhet, men vill ändå betona vikten av att välja ett besiktningsföretag som är specialiserad på badrum och där kändes Badrumsbesiktningar som det rätta valet. 

”Det kändes som vi verkligen valde rätt när vi valde Badrumsbesiktningar” berättar Christopher

Det finns många besiktningsföretag som kan en hel del om bygg men badrum är invecklat och omfattas av många olika regelverk. Att anlita rätt besiktningsföretag kan vara avgörande för kvalitetssäkringen av ditt badrum. Ta del av våra 10 punkter att överväga för att anlita det bästa besiktningsföretaget.

Besiktningsmannen var ett bra stöd

Maria såg flera fördelar med att anlita en besiktningsman. Förutom alla kontroller som utfördes kunden Maria även kontakta besiktningsmannen vid frågor eller funderingar. En bra bollplank helt enkelt. 

- Jag hade jätte bra kontakt med besiktningsmannen och kände att jag fick svar på mina frågor. Skönt att ha en sakkunnig besiktningsman som stöd, berättar Maria. 

En badrumsbesiktning är inte bara stöd för beställaren men även för hantverkaren som kan dra stor nytta. 

”Våran hantverkare blev ganska orolig först, han blev lite på tårna. Men ganska snabbt i processen när de kom ut märkte man att han uppskattade det. Han kunde ringa till besiktningsmannen och ställa frågor. På ett sätt fungerade besiktningsmannen som en konsult till vår hantverkare”

Tätskiktsbesiktning i samband med badrumsrenovering

Hur fungerar en trestegsbesiktning?

En trestegsbesiktning är den kompletta besiktningen. En garanti för ett bra slutresultat helt enkelt. Syftet med besiktningarna är att hitta och förebygga fel som går att åtgärda med enkla medel. Fel som kan vara förödande om de hittas vi en slutbesiktning. 

En trestegsbesiktning omfattar en VVS-besiktning, en tätskiktsbesiktning och avslutas med en slutbesiktning. Vid varje besiktning går besiktningsmannen igenom hela utrymmet väldigt noggrant och säkerställer att allt är korrekt utfört enligt gällande branschregler. 

Christopher delar med sig av sin erfarenhet,

”När besiktningsmannen var här gick vi igenom badrummen grundligt och de fel som hittades och påpekades hela tiden i dialog med oss och byggaren. Allt sammanställdes i ett besiktningsprotokoll som vi alla fick ta del av sen, väldigt pedagogiskt utformat. Även vi förstod vad som behövde åtgärdas för att det ska bli bra” 

Avslutningsvis berättar Maria att även fast man anlitat en duktig byggföretag med lång erfarenhet av badrumsrenoveringar kan det vara skönt med en besiktning av badrummet, en extra trygghet helt enkelt. 

”En fördel med att ta in en besiktningsman är att man säkerställer att man får det man blivit offererad och det man ska betala för när allt är klart. Besiktningsprotokollet är ett kvitto på att man fått levererat det man betalat för” 

 

Boka din besiktning

Vi hjälper dig innan, under och efter din badrumsrenovering och kvalitetssäkrar enligt högt ställda krav och regler.

Boka besiktning